Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Boys Don’t Cry - 1999

H υπόθεση του Χόλιγουντ: Η Teena Brandon (Hilary Swank) είναι μια έφηβη λεσβία που μετακομίζει σε μία μικρή πόλη κοντά στο βουνό και παριστάνει το αγόρι. Η Teena εναρμονίζεται με τα ταραχοποιά στοιχεία της πόλης και ερωτευεται μια κοπέλα που ονομάζεται Lana Tisdel (Chloe Sevigny). Η Teena κατορθώσε να ξεκινήσει ένα ειδύλλιο με την Lana—χωρίς να ανακαλύψει η Lana ούτε κανείς άλλος ότι είναι γυναίκα. Η πραγματική ταυτότητα της Teena τελικά αποκαλύπτεται, η ίδια βιάζεται και δολοφονείται από δύο πρώην φίλους της.

Η πραγματική ιστορία: Οι παραγωγοί της ταινίας παρέλειψαν να αναφέρουν τον Phillip De Vine, ένα ανάπηρο άντρα που ήταν φίλος με την Teena. Κατά τον ίδιο τρόπο, η ταινία επίσης κατεβάζει τους τόνους από τις ρατσιστικές τάσεις των δολοφόνων προς τους λευκούς. Πολλοί από τους φίλους και την οικογένεια της Teena στην πραγματική ζωή διαμαρτυρήθηκαν για το πορτρέτο το δικό τους και της Teena. Η Lana Tisdel μήνυσε τους παραγωγούς της ταινίας, ισχυριζόμενη ότι κακώς την περιέγραψαν σαν μια ναρκομανή αλκοολική και λανθασμένα την παρουσίασαν να την παίρνει ο ύπνος στη σκηνή του φόνου.

Στο ενδιάμεσο: Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Kimberly Peirce εξέφρασε το αγωνία της για την πιθανή παραποίηση της ιστορίας της Teena, αλλά δεν το έψαξε και πολύ για να βεβαιωθεί ότι δεν θα γίνει. Η Peirce πήρε συνέντευξη από τη Lana, αλλά παρέλειψε να μιλήσει με κάποιον από τους πιο στενούς φίλους ή την οικογένεια της Teena και δεν πήρε συνέντευξη από τους δολοφόνους. Η Peirce είπε ότι απέκλεισε το χαρακτήρα του De Vine και απέφυγε πολλές συνεντεύξεις προκειμένου να επικεντρωθεί στην ερωτική ιστορία ανάμεσα στην Teena και την Lana. Σχολίασε ότι «οι άνθρωποι έστρεφαν την προσοχή τους στο έγκλημα χωρίς να δείχνουν και πολύ συναισθηματική κατανόηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Spout Movie List Widget

Movie-List Player

Share/Save/Bookmark